Изпържете така шарана и кост няма да ви тормози

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изпържете така шарана и кост няма да ви тормози
Изпържете така шарана и кост няма да ви тормози
23231
Изпържете така шарана и кост няма да ви тормози
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Неоспоримото предимство  е, че тази риба е много достъпна. Винаги можете да ги закупите на пазара на най-ниска цена. Вкусът на шаран има приятен сладникав оттенък, поради което дори заядлите месоядци го харесват . Без много усилия тази риба може да изхрани цялото семейство. Въпреки това, поради наличието на голям брой малки кости в месото, много домакини предпочитат други видове риба. В тази статия ви разказваме как да изпържите шаран, за да не се налага да чистите кости. Просто няма да ги усетите!

Съсед рибар сподели своята авторска рецепта. Първо, той прави коси разрези във всеки труп. След това запържва в тиган. И след това той изпраща рибата във фурната, за да избледнее в заквасена сметана за десет минути. Сигурни сме, че този метод на готвене ще спечели сърцата на нашите читатели.

 

Как се пържи шаран

 

Съставки

Дял

2 кг пресен шаран
пшенично брашно за поръсване преди пържене
2 супени лъжици сол 
сметана
рафинирано растително масло без мирис за пържене
подправки по желание

готвене

Първата стъпка е да почистите шарана от вътрешностите и люспите. След това изплакнете добре рибата няколко пъти в чиста вода.

Във всеки труп трябва да се направят дълбоки разрези. Благодарение на разрезите рибата се  пържи много добре и костите изобщо няма да се усещат. Ключът е да използвате много остър нож. Направете коси разрези от главата до самата опашка. Разстоянието между тях трябва да е малко.


След това рибата трябва да се намаже със сол и, ако желаете, да се поръси с подправки. След това изсипете пшеничното брашно в дълбока чиния. И щедро оваляйте всяка рибка в нея от двете страни. Можете да поставите рибата в тигана, веднага щом растителното масло се затопли. Съветваме ви да използвате рафинирано масло без мирис за пържене на риба, за да не разваляте ястието с аромат на семена.

Дръжте рибата в тигана, докато се появи вкусна златиста коричка. Чрез дълбоки разфасовки горещо масло ще влезе вътре в трупа. И по този начин месото ще се запече вътре, а всички кости ще се изпържат.

 

Когато цялата риба е изпържена, преминаваме към втория етап на готвене. Постелете тава за печене с хартия за печене или фолио. Моля, имайте предвид, че фолиото трябва да бъде положено на дъното на листа за печене с лъскава страна. И разстелете рибата върху мат. Намажете добре всяко парче шаран със заквасена сметана. След изпращане на рибата във фурната, предварително загрята до 200 градуса за 10 минути.

 

Когато се пекат във фурната, шаранът се накисва в заквасена сметана, а месото им става безумно меко и сочно. А излагането на горещ въздух допълнително го прави хрупкав. А костите просто нямат нито един шанс.

Ако нямате време, можете да спрете на първия етап от готвенето. Дори само пържен шаран е чудесен вариант за вечеря за цялото семейство. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft