Днес ще ви представим мързелива версия на известния италиански десерт . Всичко ще бъде бързо, просто и със сигурност много вкусно. Пригответе предварително необходимите съставки, така че да не ви отнеме много време и направо директно да си го направите
Ако смятате да сервирате тирамису за деца, заменете кафето, в което ще навлажнете тортата с детска шоколадова напитка или какао с мляко. Ако пък го правите за възрастни добавете 1-2 супени лъжици към кафето ром или коняк, може и ликьор за по- сладък вкус
Съставките
ром 1-2 с.л.
блатове за торта или бишкоти 1 бр
Маскарпоне 250 g
Сладолед 450 g
Какао на прах 4 супени лъжици
кафе 80 мл
подготовка
Разбийте маскарпонето с разтопения сладолед. Отделете половината и разбийте с 2 с.л. какао на прах
С чаша, в която ще се сервира десертът, изрежете 8 кръга от блатовете за торта по 2 кръга на 1 чаша. Потопете всеки кръг за секунда в кафето
Поставете на дъното на чашите първия кръг. Намажете 1,5 с.л бял крем, след това 1,5 с.л.. кафяв крем. Повторете редуването на слоевете.
Натиснете чашите с фолио и поставете в хладилник за 3-4 часа. Поръсете останалото какао на прах преди сервиране.
Вместо какао на прах, готовите десерти могат да бъдат поръсени с шоколадови стърготини или нарязани лешници. Харесва ли ви рецептата за мързеливо тирамису? Споделете го с приятелите си!