Вкусно чесново хлебче с магданоз
24 Февруари 2014
13617
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пригответе тесто от брашното, маята и вода и го оставете да втаса, докато удвои обема си. Междувременно чесънът се сварява във вода за около 10-15 минути, докато омекне. Разделя се на скилидки, обелват се и се прехвърлят в купа.
Ситно нарязаният магдоноз се прибавя към съда с чесъна. добавя се и зехтинът и всичко се пасира добре. Сместа от чесън, магданоз и сол се прибавя в тестото и се омесва, докато се разпредели равномерно в цялото тесто.
Тестото се оставя да престои 2 до 3 часа, като се премесва на всеки час. Оставя се да втаса още веднъж преди печенето. От тестото се оформят хлебчета с форма по желание и се пекат на 220 градуса 25 - 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари