Една от най-популярните рецепти за Сладкиш с ябълки в Интернет - вкусотия без аналог ! Изключително мек и сочен, поръсен с вкусни маслени трохи - няма човек, който да устои пред парченце от тази ябълкова сладост . Ако все още не сте го приготвяли, побързайте - ето рецептата за мекия Ябълков сладкиш с маслени трохи :
Мек ябълков сладкиш с маслени трохи
Продукти:
Съотношението на продуктите е предназначено за тава с размери 25 x 35 cm
Обем на чашата = 250 мл
За тестото:
3,5 чаши полугрубо брашно
250 г масло или маргарин
1 ванилова захар
5 жълтъка
3 с.л.
1/2 чаша захар
2 супени лъжици бакпулвер
За пълнежа:
2 кг ябълки
1 опаковка желатин на прах
1/3 чаша гранулирана захар
5 белтъка
1 пудинг на прах (40 g)
За маслените трохи:
1 с.л. меко масло
2 с.л. захар
3 с.л. брашно
Приготвяне:
Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.
След това, разбърквайки, ги запържете в тиган, за да омекнат и към тях добавете набъбналия желатин.
Разбъркайте добре и оставете да се охлади.
Сега сложете всички съставки за тестото в купа заедно с жълтъците и маслото, и омесете компактно тесто.
Разделете го на две части, увийте едната в найлонов плик или прозрачно фолио и съхранявайте във фризера.
Притиснете втората част от тестото на дъното на тавата, покрита с хартия за печене.
Поставете в предварително загрята фурна и печете на 180 ° C за около 7 минути.
Междувременно пригответе трохите, като просто смесите всички съставки в купа, за да създадем рохкава маса. Ако е необходимо, можете да добавите още брашно.
Пригответе ябълковия пълнеж, като разбиете белтъците в купа на твърд сняг и постепенно добавите захарта.
Разбийте, докато захарта се разтвори, и след това разбъркайте пудинга на прах.
След това прибавете ябълките с желатин и разбъркайте всичко добре, така че ябълковата маса да е компактна.
Разпределете пълнежа върху тестото в тавата.
Сега извадете втората част от тестото от фризера и го настържете върху ябълковата маса.
Поръсете целия сладкиш с маслени трохи и печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за около 50 минути (без вентилатор!).
Ябълковият сладкиш трябва да има красив златист цвят.
Оставете сладкиша да се охлади, нарежете го и може да сервирате!
По желание може да го поръсите с пудра захар, смесена с ванилия.