Вкусотия без аналог! Фин ябълков сладкиш с маслени трохи - докато се обърнеш, остава само празна чиния!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкусотия без аналог! Фин ябълков сладкиш с маслени трохи - докато се обърнеш, остава само празна чиния!
Вкусотия без аналог! Фин ябълков сладкиш с маслени трохи - докато се обърнеш, остава само празна...
25370
Вкусотия без аналог! Фин ябълков сладкиш с маслени трохи - докато се обърнеш, остава само празна чиния!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от най-популярните рецепти за Сладкиш с ябълки в Интернет - вкусотия без аналог ! Изключително мек и сочен, поръсен с вкусни маслени трохи - няма човек, който да устои пред парченце от тази ябълкова сладост . Ако все още не сте го приготвяли, побързайте - ето рецептата за мекия Ябълков сладкиш с маслени трохи :

Мек ябълков сладкиш с маслени трохи

Продукти:

Съотношението на продуктите е предназначено за тава с размери 25 x 35 cm 

Обем на чашата = 250 мл

За тестото:

3,5 чаши полугрубо брашно

250 г масло или маргарин

1 ванилова захар

5 жълтъка

3 с.л.

заквасена сметана

1/2 чаша захар

2 супени лъжици бакпулвер

За пълнежа:

2 кг ябълки

1 опаковка желатин на прах

1/3 чаша гранулирана захар

5 белтъка

1 пудинг на прах (40 g)

За маслените трохи:

1 с.л. меко масло

2 с.л. захар

3 с.л. брашно

Приготвяне:

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

настъргани ябълки

След това, разбърквайки, ги запържете в тиган, за да омекнат и към тях добавете набъбналия желатин.

Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

 

Сега сложете всички съставки за тестото в купа заедно с жълтъците и маслото, и омесете компактно тесто.

Разделете го на две части, увийте едната в найлонов плик или прозрачно фолио и съхранявайте във фризера. 

тесто в купа

Притиснете втората част от тестото на дъното на тавата, покрита с хартия за печене.

Поставете в предварително загрята фурна и печете на 180 ° C за около 7 минути. 

Междувременно пригответе трохите, като просто смесите всички съставки в купа, за да създадем рохкава маса. Ако е необходимо, можете да добавите още брашно.

Пригответе ябълковия пълнеж, като разбиете белтъците в купа на твърд сняг и постепенно добавите захарта.

Разбийте, докато захарта се разтвори, и след това разбъркайте пудинга на прах.

След това прибавете ябълките с желатин и разбъркайте всичко добре, така че ябълковата маса да е компактна. 

Разпределете пълнежа върху тестото в тавата.

Сега извадете втората част от тестото от фризера и го настържете върху ябълковата маса.

Поръсете целия сладкиш с маслени трохи и печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за около 50 минути (без вентилатор!).

Ябълковият сладкиш трябва да има красив златист цвят. 

ябълков сладкиш с маслени трохи

Оставете сладкиша да се охлади, нарежете го и може да сервирате!

По желание може да го поръсите с пудра захар, смесена с ванилия.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft