Нарежете тиквата и отстранете семките. Покрийте с алуминиево фолио и печете на около един час в предварително загрята фурна на 200 ° С. След като се охлади, с лъжица извадете вътрешността. Поставете в блендер или хубаво я пасирайте, за да получите пюре.
Намажете формите за мъфини с малко масло или маргарин и ги оставете настрана.
В дълбок съд сложете всички сухи съставки, т.е. брашното, бялата и кафявата захар, солта, содата, канелата, карамфила и индийското орехче. Разбъркайте.
В друга купа сложете яйцата, пюрето от тиква, олиото и екстракта от ванилия. Разбъркайте с тел, но не прекалено, и така получената смес изсипете в съда със сухите съставки. Разбъркайте добре с лъжица.
Поставете от сместа във формите за мъфини и печете на 190 ° С около 20 минути.
Вкусът на есента - мъфини с тиква
16 Октомври 2015
9626
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари