Вкусът от едно време, когато сладоледът се мажеше с лъжица: 2 съставки и взривяващ сметанов аромат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкусът от едно време, когато сладоледът се мажеше с лъжица: 2 съставки и взривяващ сметанов аромат
Вкусът от едно време, когато сладоледът се мажеше с лъжица: 2 съставки и взривяващ сметанов аромат
24023
Вкусът от едно време, когато сладоледът се мажеше с лъжица: 2 съставки и взривяващ сметанов аромат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спомняте ли си времето, когато сладоледът се продаваше на колички на улицата, а усмихнатият чичко слагаше с обикновена лъжица неправилни (но адски вкусни) топки във фунийката? Този вкус не може да се сравни със всички съвременни вариации на сладоледа, коя от коя по поетични и пълни с бисквити, шоколад, ядки и разни екзотично звучащи добавки.

Ако ви е носталгично за онзи истински сметанов вкус , който сладоледът имаше някога, днес ще ви дадем рецептата на истински сметанов сладолед . При това домашен.

При това от само 2 съставки! Това е основната рецепта, която може да разнообразите с шоколад или плодове, в зависимост от вкуса си. Става много вкусен и перфектно освежава при горещо време.

Истински домашен сметанов сладолед

домашен сметанов сладолед

Необходими продукти:

  • 500 мл сметана 33-35% масленост (животинска)
  • кондензирано мляко - 250 мл

За шоколадов сладолед:

  • черен шоколад - 50 гр.
  • какао на прах - 1 ч.л.

Приготвяне:

  1. Тъмният шоколад се начупва на парчета и поставя в купа. Добавете към него няколко лъжици сметана и поставете на котлона на водна баня, докато се разтопи. Добавете какао на прах и разбъркайте. Получената маса се охлажда до стайна температура.
  2. Студената сметана се изсипва в дълбока купа и се разбива на ниска скорост, докато леко се сгъсти. След това се добавя кондензираното мляко и се бие на средна скорост на миксера до пухкава смес. Не е необходимо да стават твърди връхчетата на сметаната.
  3. Готовата смес се разделя на 2 части. Добавете шоколад към едната и разбъркайте. И двете смеси се прехвърлят в подходящи за фризер съдове и се поставят във фризера за 4 часа.
  4. След определеното време сладоледът е готов за опитване!

По желание добавете ядки или натрошени бисквитки, а защо не и пасирани плодове. Изборът е ваш!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft