Вкус, който няма как да забравиш - липовата лимонада удря в земята всички летни напитки. Побързайте, сезонът ѝ е кратък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкус, който няма как да забравиш - липовата лимонада удря в земята всички летни напитки. Побързайте, сезонът ѝ е кратък:
Вкус, който няма как да забравиш - липовата лимонада удря в земята всички летни напитки....
6617
Вкус, който няма как да забравиш - липовата лимонада удря в земята всички летни напитки. Побързайте, сезонът ѝ е кратък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Жегите вече чукат на вратата ни, а с тях и желанието да се освежим и утолим жаждата си с някоя газирана напитка . Вместо да купувате продукт с неустановени съставки и определено без истински лимони в него, ви предлагаме да си направите истински домашен еликсир - липова лимонада ! Тя не само отлично ще утоли жаждата ви в топлото време, но ще ви освежи и зареди с енергия.

Опитайте и определено това ще стане любимата ви лятна напитка

липова медовина

Липова лимонада

Продукти:

2 шепи пресен липов цвят
1 лимон
2-3 с.л.мед
3 л вода

Приготвяне:

Първо трябва да съберем достатъчно липов цвят, след това да го изсушим малко на слънце. Внимавайте, ароматът на липата привлича пчелите и рискувате да бъдете ужилени!

В 3-литров буркан поставете две пълни големи шепи свеж липов цвят и добавете две или три супени лъжици мед.

След това нарежете лимона с кората, пуснете резените в буркана и покрийте с чиста студена преварена вода. Ако разполагате с екологично чист природен източник - например кладенец, може да пропуснете варенето.

Разбъркайте всичко така, че медът да се разтвори по-бързо.

Покрийте буркана с кърпа от естествена материя и поставете за не по-малко от 6-8 часа на слънце (или поне на прозореца).

За по-интензивен вкус можете да оставите лимонадата да преседи малко по-дълго - за един ден. При силна слънчева светлина процесът ще се осъществи много по-бързо, отколкото на прозорец или в апартамент, където слънцето не свети директно.

Прецедете напитката през марля и сито или директно през кърпата, с която е покрита, изстискайте цветовете и лимона за по-богат вкус.

Остава само да сервирате с бучки лед! Най-полезна е лимонадата в рамките на 24 часа.

Забележка: Може да комбинирате липата с други подходящи билки или плодове - например с мента, лимонена трева, босилек, мащерка, кардамон и др.

Вкусно и полезно. Не пропускайте - сезонът на липата е много кратък!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft