Настърган сладкиш по рецепта на баба - рецепта на рецептите! Толкова лесен, че дъщеря ми сама го прави вече:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Настърган сладкиш по рецепта на баба - рецепта на рецептите! Толкова лесен, че дъщеря ми сама го прави вече:
Настърган сладкиш по рецепта на баба - рецепта на рецептите! Толкова лесен, че дъщеря ми сама го...
10953
Настърган сладкиш по рецепта на баба - рецепта на рецептите! Толкова лесен, че дъщеря ми сама го прави вече:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-лесните начини бързо да се поглезите с нещо сладко е да си направите Настърган сладкиш . Има голям брой рецепти, а продуктите за тях могат да бъдат намерени във всяка кухня.

Това всъщност е един от най-лесните и сполучливи сладкиши, а рецептата му е изпробвана неведнъж през годините. Съставките са лесни, а като плънка може да използвате всеки вид сладко, който в момента имате в килера.

Ще стане много вкусно и с настъргани ябълки, смесени със захар или канела.

За да приготвим това сладко изкушение, се нуждаем от:

Настърган сладкиш със сладко

Продукти:

масло - 200 грама;

брашно - 420 грама;

яйца - 2 броя;

захар - 1 супена лъжица;

бакпулвер - 1 чаена лъжичка;

всяко сладко по избор

Приготвяне:

Разтопете маслото, след което го смесете със захарта и яйцата. Към пресятото брашно добавете бакпулвера и щипка сол. Бавно изсипете брашното в течната смес и разбъркайте добре. След това омесваме тестото, разделяме го на две различни по големина части и от тях оформяме топки. Увийте тестото в стреч фолио и поставете в хладилника за един час.

Изваждаме по-голямата част от тестото и го разточваме, като оставяме достатъчен борд за страните на сладкиша. Поставете в предварително намаслена форма. Поставете сладкото вътре и разпределете равномерно. Настържете втората топка тесто на едро ренде, като я разпределите равномерно по повърхността.

Загрейте фурната до 185 ° C и печете сладкиша 35-45 минути, в зависимост от нейната мощност.

Настърган сладкиш със сладко

Готовия и леко охладен сладкиш поръсете с пудра захар и поднесете.

Забележка: Тъй като масленото тесто бързо се втвърдява, нарежете го малко след изваждането от фурната, докато е още мек.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft