Един от най-лесните начини бързо да се поглезите с нещо сладко е да си направите Настърган сладкиш . Има голям брой рецепти, а продуктите за тях могат да бъдат намерени във всяка кухня.
Това всъщност е един от най-лесните и сполучливи сладкиши, а рецептата му е изпробвана неведнъж през годините. Съставките са лесни, а като плънка може да използвате всеки вид сладко, който в момента имате в килера.
За да приготвим това сладко изкушение, се нуждаем от:
Настърган сладкиш със сладко
Продукти:
масло - 200 грама;
брашно - 420 грама;
яйца - 2 броя;
захар - 1 супена лъжица;
бакпулвер - 1 чаена лъжичка;
всяко сладко по избор
Приготвяне:
Разтопете маслото, след което го смесете със захарта и яйцата. Към пресятото брашно добавете бакпулвера и щипка сол. Бавно изсипете брашното в течната смес и разбъркайте добре. След това омесваме тестото, разделяме го на две различни по големина части и от тях оформяме топки. Увийте тестото в стреч фолио и поставете в хладилника за един час.
Изваждаме по-голямата част от тестото и го разточваме, като оставяме достатъчен борд за страните на сладкиша. Поставете в предварително намаслена форма. Поставете сладкото вътре и разпределете равномерно. Настържете втората топка тесто на едро ренде, като я разпределите равномерно по повърхността.
Загрейте фурната до 185 ° C и печете сладкиша 35-45 минути, в зависимост от нейната мощност.
Готовия и леко охладен сладкиш поръсете с пудра захар и поднесете.
Забележка: Тъй като масленото тесто бързо се втвърдява, нарежете го малко след изваждането от фурната, докато е още мек.