Съставки:
--зеле (вече нарязано) - 2 кг,
--големи моркови - 2 броя,
--лук - 2 глави с нормален размер
--чесън - 2 скилидки
В допълнение:
--растително масло,
--оцет 6% (ако имате 9%, след това го разреждаме с преварена вода),
--сол и захар
Приготвяне:
Зелето се нарязва на ситно, морковите се минават през ренде, лукът се реже на полумесеци, чесънът се стрива през преса.
Разбъркваме всички съставки и веднага поставяме в чист буркан.
Взимаме зелето с ръцете си и плътно го натъпкваме в буркани.
Полагаме цялото зеле, нарязваме го, наливаме 1 чаша слънчогледово олио и изсипваме 100 гр. 6% оцет.
За саламурата - разтваряме 2 равни супени лъжици сол в един литър вода, добавете 3/4 чаша захар, оставете да кипне и изсипете горещата саламура. Натискаме и оставяме да кисне за три дни.