Вкъщи ги изгълтват още горещи от тигана - по-вкусни от хляб и меки като душичка. Ядеш и въздишаш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкъщи ги изгълтват още горещи от тигана - по-вкусни от хляб и меки като душичка. Ядеш и въздишаш:
Вкъщи ги изгълтват още горещи от тигана - по-вкусни от хляб и меки като душичка. Ядеш и въздишаш:
25641
Вкъщи ги изгълтват още горещи от тигана - по-вкусни от хляб и меки като душичка. Ядеш и въздишаш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако поради някаква причина се озовете без хляб вкъщи, спокойно! Няма нужда да тичате до магазина за хляб, днес ще ви покажем страхотна рецепта за бързи домашни хлебчета с плънка . Не отнемат много време, а резултатът определено ще ви хареса. Предимството е, че наборът от продукти е наличен във всеки дом, а приготвянето им става бързо и лесно. Плънката в тези мини-пърленки може да е всякаква. В нашия случай са шунка и кашкавал:

Бързи домашни хлебчета на тиган

домашни хлебчета на тиган

За тестото:

600 кг брашно 
0,5 л кисело мляко
1 яйце 
2-3 с.л.захар 
2 с.л.растително масло 
50 гр.разтопено масло 
1 ч.л.сода 
1/2 с.л.сол

Смесете яйцето със захарта, леко разбийте, добавете киселото мляко и разбъркайте. Излейте в сместа растителното и разтопеното краве масло, разбъркайте отново и добавете содата.

Смесете брашното със солта и след това постепенно го добавете към течната основа. Омесете всичко, докато се оформи топка, след което омесете на ръка тестото.

В идеалния случай тестото не трябва да се разлива и да бъде прекалено лепкаво. Ако е необходимо, добавете още малко брашно към него. Дайте на готовото тесто малко почивка и продължете с приготвянето на плънката.

Може да използвате всичко, без течни продукти. В нашия случай това са шунка и кашкавал. Разделете тестото и пълнежа на 3 части, оформете на ръка или с точилка плоски питки и равномерно разпределете пълнежа върху тях.

Съберете отгоре краищата на тестото, защипете ги и след това внимателно разточете отново до размера на тигана.

Сложете готовите питки на предварително загрят тиган с шева надолу. Печете от всяка страна по 5 минути.

След като питките са готови, остава само да ги намажете с масло и да ги поднесете на масата.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft