2 Август 2016
21769
Снимков материал: pixabay.com
Няма ограничения в изобретателността на кулинарите - те постоянно измислят нещо ново! Оказва се, че с най-обикновен хляб може да направите меко казано необикновени неща ... Не всеки знае, че хлябът може да се използва не само като основа за сандвичи, но също така и като помощник в кухнята.
Надяваме се следните съвети да улеснят живота ви на домакиня:
Как мога да използвам хляба
- Ако стиснете между зъбите парче хляб, преди да разрежете лука, ще избегнете сълзите.
- Прясно сварената гореща царевица лесно ще намажете с масло, без да се опарите, ако сложите маслото върху филия хляб. Между другото, хлябът тогава става още по-вкусен!
-
Тортата няма да изсъхва, след като я разрежете, ако прикрепите към отрязаното филийки хляб.
- Ако при готвене оризът леко загори, поставете в съда филия хляб, покрийте и оставете за 15 минути. Миризмата на изгоряло ще изчезне.
- Почистете мелничката след пудра захар или кафе, като смелите вътре малко парче хляб. Трохите след това може да използвате за поръсване на тавичката при печене на сладкиши.
- Тост-филийките абсорбират излишната мазнина като гъба.
- Захар, бонбони, маслени сладки запазват своята свежест, ако в съда, в който ги съхранявате, сложите филия хляб.
- Крутони - чудесно допълнение към салати или супи! Просто нарежете хляба на кубчета, подправете със сол и подправки, поръсете със зехтин и запечете върху лист хартия за печене до златисто-кафяво във фурната на 200 градуса.
- Имате нужда от галета за паниране? Няма нищо по-лесно! Прекарайте леко сухия хляб през месомелачката и го доизсушете във фурната: Много по-добра от купешката панировка!
Още утре ще опитам всичко! Ще разкажа и на приятелките си!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари