Много вкусни ястия се приготвят като се пържат в тесто - смес от яйце и брашно, с добавянето на допълнителни съставки. Така се получават месце и рибка с перфетната златиста хрупкава коричка .
Тестото за паниране е с течна основа, независимо дали това е вода, мляко, вино, бира, сок или друга течност. Например, много готвачи препоръчват използването на газирана вода или дори водка. А десертното тесто често се получава от мус от плодове или сладък алкохолен ликьор.
Каква е тайната на хрупкавото, въздушно и розово тесто? Нека видим стъпка по стъпка.
Тайната на тестото за паниране
- Всички съставки се смесват до максимум хомогенност.
- Белтъци и жълтъци се разбиват отделно, като белтъците се добавят преди началото на готвенето.
- Дръжте купата с тесто в купа със студена вода.
- С газирана вода тестото ще получи повече въздушност.
- Ако е възможно, пригответе тестото предварително, за предпочитане един час преди пържене.
- Съотношението на тестото и продуктите, които ще се панират в него, е 1: 1.
Популярни рецепти за панировъчно тесто
- 0.5 чаша вода
- 125 гр. брашно
- 4 яйца
- 1 супена лъжица растително масло
- сол на вкус
Разделете жълтъците от белтъците и сложете последните в хладилника. Разбийте жълтъците, добавете водата и мазнината. Постепенно добавяйте брашното, като разбивате сместа.
- 4 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици майонеза
- 4 яйца
- 100 гр. кашкавал
- сол на вкус
Смесете настъргания кашкавал с майонезата и добавете тази смес към сместа от другите продукти, приготвена на базата на класическото тесто.
- 0.5 чаша сметана за разбиване
- 3 жълтъка
- 3 супени лъжици брашно
- сол, и захар на вкус
Разбийте жълтъците добре със солта, добавете захарта, разбъркайте и изсипете в сметаната. След това на порции добавете брашното и разбъркайте до хомогенизиране.
Тези рецепти са за основно тесто , в което можете да добавите и други компоненти по ваш вкус. Експериментирайте!