Вкъщи правим по-често тиквички от наденичките на грила - първо печеш, после мариноваш. С чесънче и копър са божествени:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкъщи правим по-често тиквички от наденичките на грила - първо печеш, после мариноваш. С чесънче и копър са божествени:
Вкъщи правим по-често тиквички от наденичките на грила - първо печеш, после мариноваш. С чесънче...
33558
Източник: gotvach.bg
Вкъщи правим по-често тиквички от наденичките на грила - първо печеш, после мариноваш. С чесънче и копър са божествени:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Каквото и да си говорим, тиквичката си остава най-популярният зеленчук през лятото. Днес сме ви го приготвили в пикантна марината - с чесън и копър, че и на скара.

Тези  мариновани тиквички на грил са чудесно мезенце за узо, ракийка, а защо не и бяло вино? Лятната вечеря просто не е същата без тях:

Мариновани тиквички на грил

Мариновани тиквички на скара

Продукти:

тиквички - 3 - 4 бр.

копър - 1 връзка

чесън - 7 - 8 скилидки

магданоз - 1/2 връзка

сол

олио

Приготвяне:

Тиквичките измийте добре и отрежете двата края. Нарежете ги по дължина на не много тънки филийки.

Подредете ги в подходяща тава и посолете. След това поръсете леко с олио или зехтин.

Нарежете на ситно копъра, магданоза и чесъна. Чесъна може и да счукате, както ви харесва. Покрийте със сместа тиквичките и ги оставете да престоят с подправките около час.

Изпечете ги от двете страни върху загрята скара. Може да ги запечете и на грил тиган.

След като са изпечени, може да ги намажете с още от сместа за маринатата - с тази глазура ще са просто съвършени!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft