Влашки понички
30 Юли 2014
13436
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В голям съд се пресява брашното. В края се поръсва солта, а в средата се оформя кладенче и се добавят захарта, маята и малко хладка вода. След като маята шупне, се замесва тесто, като постепенно се добавя останалата вода. Оставя се да втаса, докато се приготвя плънката.
В купа счупваме яйцата и ги смесваме с надробеното сирене.
От тестото оформяме топки като за мекици. Всяка топка разтегляме на кръг и пълним с плънката. Краищата прегъваме към центъра (подобно на цвете) и запечатваме с притискане. Повтаряме същата процедура, докато се изчерпат тестото и плънката.
В загрятата мазнина поничките се пържат до зачервяване от двете страни.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари