Влюбих се от първата хапка! Никога преди не бях опитвала сладкиш с мак - е, този е божествен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Влюбих се от първата хапка! Никога преди не бях опитвала сладкиш с мак - е, този е божествен!
Влюбих се от първата хапка! Никога преди не бях опитвала сладкиш с мак - е, този е божествен!
21382
Влюбих се от първата хапка! Никога преди не бях опитвала сладкиш с мак - е, този е божествен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Комбинацията от извара и мак - не и популярна, но, повярвайте, много е добра! Днешният сладкиш е деликатен и мек на вкус. Същевременно е супер лесен за приготвяне, а и изглежда зашеметяващо! Не чакайте, опитайте!

Маков чийзкейк

Продукти:

100 гр.

масло

200 гр. захар

3 яйца

1 ч.л. бакпулвер

ванилия на вкус

200 гр. брашно

500 гр. фина безсолна извара

120 гр. мак

2 с.л. нишесте

Приготвяне:

  1. За да се подготви основата за чийзкейка, разбийте едно яйце с 50 гр. захар, а след това добавете разтопеното масло.
  2. В друг съд смесете брашното с бакпулвера и ги изсипете в яйчената смес. Замесете тесто и го поставете във форма, предварително покрита с хартия за печене. Разпределете тестото равномерно в цялата форма, като направите борд. Пъхнете формата в хладилника за половин час.
  3. През това време пригответе плънката. За да направите това, залейте мака с вряща вода и оставете така в продължение на 20 минути. След това прецедете мака в сито.
  4. Претрийте изварата през сито или я разбийте в блендер. Добавете към нея останалитке яйца и нишестето. Разбъркайте и разделете получената смес на 2 части, едната трябва да е по-голяма примерно с около 120-150 гр. В по-малката смес добавете маковото семе и разбъркайте добре. Ако пълнежът стане гъст, добавете сметана, за да се получи желаната консистенция.
  5. Извадете от хладилника основата и започнете да слагате върху нея от двете плънки, като редувате бяла и макова. Започнете от средата и слагайте всяка нова лъжица в центъра на предишната. Плънката сама ще се разпростре върху тестото и ще се получи красива шарка. Когато изчерпате плънката, леко тръснете формата върху плота, така че да се заравни повърхността, след което с дървено шишче направете лъчи от краищата към центъра и обратно.
  6. Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за един час. Охладете го и едва след това го извадете от формата.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft