За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Вместо да изхвърляте стария козунак, превърнете го в тези вкусни и пухкави пържени филийки
Вместо да изхвърляте стария козунак, превърнете го в тези вкусни и пухкави пържени филийки
5 Май 2016
83347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
6 дебели резена козунак
4 яйца
¾ чаша (180 мл) пълномаслено прясно мляко
масло
- В голяма купа разбийте яйцата и ги разбъркайте с млякото.
- Накиснете резените козунак в млечната смес за около 10 минути от всяка страна.
- Повечето от течността трябва да се попие.
- В тиган загрейте бучка масло, така че да се разтопи и покрие дъното на тигана.
- На умерен огън изпържете козуначените резени до златисто-кафяво от двете страни.
- Запечете ги във фурната на 180 ° С за около 5 минути, за да сте сигурни, че яйцето е изпечено.
- Поднесете филийките поръсени с пудра захар и канела, с мед или кленов сироп, шоколад, сладко, а може и с бита сметана и плодове, ако така ги предпочитате!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари