Вместо да навивам два часа сармички, цепвам зелката и пълня с овкусена кайма - още това-онова и става божествено:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вместо да навивам два часа сармички, цепвам зелката и пълня с овкусена кайма - още това-онова и става божествено:
Вместо да навивам два часа сармички, цепвам зелката и пълня с овкусена кайма - още това-онова и...
10676
Вместо да навивам два часа сармички, цепвам зелката и пълня с овкусена кайма - още това-онова и става божествено:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В магазините вече се появи младото зеле - не е ли това чудесен повод да приготвите от него наистина оригинален, вкусен и най-важното много прост обяд или вечеря? Съставките са най-често срещаните, без много сложни кулинарни техники, но вкусът е просто уникален, а и външният вид на това ястие - също! Опитайте и се уверете сами с нашата Пълнена зелка с кайма :

Пълнено зеле с кайма

Продукти:

сол и подправки - на вкус

младо зеле - 1 глава

кайма - 400 г

растително масло

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

кашкавал - 40 гр.

Приготвяне:

Първо, младото зеле трябва да се свари малко, за да не се притеснявате за готовността му в бъдеще. Добавете сол към водата и сложете вътре зелката да се вари за около 20 минути.

варена зелка

През това време пригответе пълнежа. Нарязваме лука на малки кубчета, настъргваме моркова на едро ренде и слагаме всичко да се запържи в тиган до златисто кафяво.

запържен лук с моркови

Добавете желаните подправки, сол и черен пипер на вкус, както и запържените моркови и лук към каймата. Разбърквайте всичко добре.

кайма с подправки

Оставете свареното зеле да изстине малко, след което нарежете зелето на парчета, като не прерязвате до края - трябва да остане около 1 см до дъното. Получената "книга" се пълни с овкусената кайма. 

пълнена зелка с кайма

зелка пълнена

Стиснете леко пълненото зеле, за да стане по-компактно и "събрано". Пъхнете зелката във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за около 40 минути.

пълнена печена зелка

След това извадете ястието от фурната и поръсете с настърган кашкавал, върнете го да се запече за още около 5 минути, докато се разтопи малко кашкавалът. Готово!

пълнена зелка с кайма и кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft