По-лесна, отколкото си мислите! Торта Еклер с чуден домашен крем - моите я изяждат за рекорд!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-лесна, отколкото си мислите! Торта Еклер с чуден домашен крем - моите я изяждат за рекорд!
По-лесна, отколкото си мислите! Торта Еклер с чуден домашен крем - моите я изяждат за рекорд!
6437
Източник: За Жената
По-лесна, отколкото си мислите! Торта Еклер с чуден домашен крем - моите я изяждат за рекорд!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от любимите ми рецепти и има защо. Маслен крем, нежни блатове и най-важното - естествени съставки.

Всички обичат този десерт и винаги се радват, когато го приготвя за нашето семейство. Често правя тази лесна   Еклерова торта  за приятели и семейство. Рецептата е много проста, така че всеки може да я направи, сигурна съм! Просто следвайте тези лесни стъпки и готово, вкусната торта е на трапезата и всички са доволни. Опитайте тази лесна и вкусна рецепта за торта с еклерово тесто и оставете коментар дали ви е харесала!

Лесна елкерова торта

Продукти:

За тестото:

  • 70 гр. вода
  • 70 гр. прясно мляко
  • 60 гр. масло
  • 100 гр. брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 3 яйца

За крема:

  • 2 яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • 130 гр. захар
  • 10 гр. ванилена захар
  • 40 гр. царевично нишесте
  • 150 гр. масло
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Налейте 70 грама прясно мляко и 70 грама вода в тенджерка.

вода в млякото

Снимка: Pinterest

Добавете 60 грама масло и поставете на котлона.

масло в млякото

Снимка: Pinterest

Когато маслото се разтопи, добавете ¼ чаена лъжичка сол и разбъркайте. Добавете 1 чаена лъжичка захар и разбъркайте отново.

лъжица захар

Снимка: Pinterest

Пресейте 100 грама брашно. Варете при непрекъснато бъркане докато тестото се сгъсти и събере на топка.

сол в сместа

Снимка: Pinterest

парено тесто

Снимка: Pinterest

Поставете тестото в купа и оставете да се охлади на стайна температура. Добавете 3 яйца със стайна температура към тестото едно по едно, като разбърквате старателно след всяко. На мен ми е удобно да се бърка с дървена шпатула.

яйца в тестото

Снимка: Pinterest

приготвяне парено тесто

Снимка: Pinterest

Подгответе 2 форми за печене с диаметър 20 см (можете да печете последователно в една).готово парено тесто

Снимка: Pinterest

форми печене

Снимка: Pinterest

Разделете тестото на 2 части и разпределете във формите.

парено тесто във форма

Снимка: Pinterest

Пече се 15-25 минути в предварително загрята на 190°C фурна.

форми с тесто

Снимка: Pinterest

Докато блатовете се пекат, да направим крема.

мляко за крем

Снимка: Pinterest

Загрейте 500 г мляко.

Счупете 2 яйца в купа, добавете 130 грама захар и разбъркайте с бъркалка.

яйца в купа

Снимка: Pinterest

Добавете 40 грама царевично нишесте и отново разбъркайте добре с бъркалка.

смес за крем

Снимка: Pinterest

Налейте бавно горещото мляко при непрекъснато бъркане и разбъркайте всичко.

сварен крем

Снимка: Pinterest

Изсипете получената смес в тенджера и варете до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Накрая добавете 10 грама ванилова захар и разбъркайте.

ванилия в крема

Снимка: Pinterest

Покрийте крема със стреч фолио и оставете да изстине на стайна температура.

крем изстива

Снимка: Pinterest

През това време разбийте 150 г масло 82% масленост. Маслото трябва да е със стайна температура.

разбито масло

Снимка: Pinterest

Охладения крем добавяме към маслото на малки порции по 1 супена лъжица и разбиваме. Кремът е напълно готов.

крем в маслото

Снимка: Pinterest

крем еклери

Снимка: Pinterest

Нанесете крема върху тортата и разпределете равномерно. Отгоре се нарежда вторият блат, като големите вдлъбнатини се запълват с крем.

сглобяване еклерова торат

Снимка: Pinterest

 

крем за еклери

Снимка: Pinterest

Покрива се със стреч фолио и се слага в хладилника за 2-3 часа.

торта еклер

Снимка: Pinterest

еклер торта фолио

Снимка: Pinterest

Отгоре поръсете готовата торта с 1 супена лъжица пудра захар.

пудра захар върху еклер

Снимка: Pinterest

Добър апетит!

еклерова торта разрез

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft