Вместо мусаката, която ви е втръснала-10 картофа, половинка кайма, яйце и лук и във фурната за 40 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вместо мусаката, която ви е втръснала-10 картофа, половинка кайма, яйце и лук и във фурната за 40 минути
Вместо мусаката, която ви е втръснала-10 картофа, половинка кайма, яйце и лук и във фурната за 40...
5659
Вместо мусаката, която ви е втръснала-10 картофа, половинка кайма, яйце и лук и във фурната за 40 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сега готвя картофите точно така. Опитайте - няма да съжалявате!

Съставки:

  • картофи - 10 броя;
  • кайма - 550 г;
  • доматен сос или паста, 3 супени лъжици;
  • лук - 1 брой;
  • яйце - 1 брой;
  • мляко - 100 мл;
  • заквасена сметана - 2 супени лъжици;
  • кашкавал - 100 г;
  • сол и подправки;
  • копър, растително масло.

Рецепта:

Препоръчваме да се приготвя в съд за печене с диаметър 24-28 см.

Сварете картофите като цяло във вода със сол, черен пипер и дафинов лист.

Пълнеж сезон с копър, чесън, яйце, сол и черен пипер, подправки, ситно нарязан лук.

Смесете добре.

Охладените картофи се "увиват" в кайма и се поставят в намазнена форма.

Смесете млякото със заквасена сметана, доматено пюре, сол и подправки.

Изсипете соса върху кюфтетата, отгоре поръсете с настърган кашкавал.

Намокрете пергамента с вода и разстелете влажната страна върху формата.

Печете в предварително загрята фурна до 180 градуса за 40 минути, извадете хартията и печете още 5 минути. Сервирайте ястието, поръсено с билки. Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft