Вместо скучната шарлота, реших да направя млечен ябълков пай и не сбърках с избора си-Всички...
9 Октомври 2022
12273
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
ПАЙ С ЯБЪЛКИ В МЛЯКО
СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО
- 5 яйца
- 3 ябълки
- 150 г захар
- 100 мл растително масло
- 250 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 10 г ванилова захар
- 1 с. л. какао
- 12 с. л. мляко
- опаковка желе
ГОТВЕНЕ
- Разбийте яйцата в купа, добавете захарта и ваниловата захар. Разбийте всичко до буйна лека маса.
- Налива се олиото и се разбива още 2 мин. Брашното се пресява с бакпулвера. На две стъпки добавете сухата смес към течната, разбъркайте до гладкост.
- Разделете тестото на 2 части. Пресейте какаото в едната половина и налейте млякото. Смесете добре. Оставете вторdjd както си е.
- Формата се покрива с хартия за печене. Изсипете какаовото тесто, след което с лъжица изсипете бялото тесто отгоре.
- Обелете ябълките, нарежете на малки парчета. Поръсете сух прах от желеjf върху ябълките. Можете да вземете всяко желе или можете напълно да го замените с грис. Основното е, че ябълките са напълно покрити или с желе, или с грис. Върху тестото се нареждат поръсените ябълки.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за час. Готовият кекс може да се поръси с пудра захар . Приятен апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари