Вместо скучната шарлота, реших да направя млечен ябълков пай и не сбърках с избора си-Всички искат пак да го направя!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вместо скучната шарлота, реших да направя млечен ябълков пай и не сбърках с избора си-Всички искат пак да го направя!
Вместо скучната шарлота, реших да направя млечен ябълков пай и не сбърках с избора си-Всички...
12273
Вместо скучната шарлота, реших да направя млечен ябълков пай и не сбърках с избора си-Всички искат пак да го направя!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

ПАЙ С ЯБЪЛКИ В МЛЯКО

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО

  • 5 яйца
  • 3 ябълки
  • 150 г захар
  • 100 мл растително масло
  • 250 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 10 г ванилова захар
  • 1 с. л. какао
  • 12 с. л. мляко
  • опаковка желе

ГОТВЕНЕ

  • Разбийте яйцата в купа, добавете захарта и ваниловата захар. Разбийте всичко до буйна лека маса.
  • Налива се олиото и се разбива още 2 мин. Брашното се пресява с бакпулвера. На две стъпки добавете сухата смес към течната, разбъркайте до гладкост.
  • Разделете тестото на 2 части. Пресейте какаото в едната половина и налейте млякото. Смесете добре. Оставете вторdjd както си е.
  • Формата се покрива с хартия за печене. Изсипете какаовото тесто, след което с лъжица изсипете бялото тесто отгоре.
  • Обелете ябълките, нарежете на малки парчета. Поръсете сух прах от желеjf върху ябълките. Можете да вземете всяко желе или можете напълно да го замените с грис. Основното е, че ябълките са напълно покрити или с желе, или с грис. Върху тестото се нареждат поръсените ябълки.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за час. Готовият кекс може да се поръси с пудра захар . Приятен апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft