Ако нямате под ръка кори за баница или пък не ви се занимава с редене на пластове, то не се притеснявайте! Ние имаме за вас идеалната рецепта за баница без кори - само вкусно тесто и още по-вкусна и сочна плънка. Всичко става бързо и лесно, а резултатът е даже по-вкусен от обикновената баница .
Баница без кори
Продукти:
За тестото:
Вода - 1 чаша
масло или маргарин - 200 грама
яйце - 1 брой
сол - щипка
захар - 1 ч.л .
брашно - 700-800 гр.
За плънката:
Извара - 200 грама
кашкавал - 300 грама
яйце - 1 брой
по желание - зелени подправки
масло - 50 грама
Приготвяне:
Загрейте водата. Разтопете маргарина (маслото).
Смесете водата, разтопената мазнина, яйцето, щипка сол, захарта и брашното.
Прибавяйте брашно постепенно, може да ви отнеме различно от посоченото количество. Тестото е много меко и приятно за работа - ще ви отнеме не повече от 5 минути, за да го замесите.
След това смесете изварата с настърган кашкавал, добавете яйце, малко сол на вкус.
Разделете тестото на две части и разточете двете части на слой върху набрашнена маса.
Намажете тавичката с масло, сложете единия слой тесто, след това пълнежа от кашкавал и извара. Отгоре поръсете малки парченца масло.
Покрийте с втория слой тесто. Защипете хубаво краищата. Направете разрези на тестото, сякаш го режете на квадрати.
Изпечете баницата във фурната на 200-220 градуса за 20-25 минути. Намажете отгоре с мляко или яйце, преди да я пъхнете.
Готово!
Разкошен вкус и малко усилия!