Внимание: Храни, които ядем всеки ден, а могат да ни отровят!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Внимание: Храни, които ядем всеки ден, а могат да ни отровят!
7157
Снимков материал: pixabay.com
Внимание: Храни, които ядем всеки ден, а могат да ни отровят!

Отравянето с храна е страховито преживяване. Но често пъти е трудно да се знае дали храната е добра за консумация или не. Ето някои от най-честите причинители на отравяне с храна.

Листните зеленчуци : Маруля, спанак, зеле, къдраво зеле, рукола могат да бъдат замърсени, така че трябва зеленчуците старателно да се измият. 

Яйца : При тях най-често се крие опасността от салмонела . Бактериите се крият в яйцата, а правилна подготовка ще убие бактериите. Избягвайте да ядете продукти, които съдържат пресни яйца и задължително да ги съхранявайте в хладилника.

Месо : честа е заплахата от бактерията ешерихия коли . На първо място е пилето, а след това мляното говеждо месо. Експертите препоръчват месото добре да се свари или опече преди консумацията и внимателно да се почистят повърхностите и изделията, които се използват при подготовката на храна. 

Риба тон : Този вид риба може да съдържа токсин, който причинява зачервяване, главоболие и спазми. Ако е била съхранявана на висока температура след лова, прясната риба може да стане отровна, а отровата не може да се унищожи с готвенето. Рибата и другите морски дарове, трябва да се съхранява на хладно място, преди да започнете да ги готвите.

Картофи : Свежи и правилно приготвени картофи няма да ви заразят с нищо, но трябва да се грижите ако купувате вече нарязани и замразени картофи, който може да съдържат бактерии. 

Сирене : Сиренето може да е заразено с бактерии като салмонела, които могат да причинят аборт при бременни жени. Затова лекарите предупреждават бременни жени да избягват меки сирена, като фета.

Сладолед : Представлява опасност от зараза от салмонела или стафилококи, заради свежите яйца, които се използват при правенето сладолед. 

Мляко : Непастеризираното мляко може да съдържа също бактерии както говеждото месо. Експертите препоръчват, особено на бременни жени и на хората с по-нисък имунитет, да не използват "прясно" мляко, нито продукти, направени от него, за да се избегне заразяване с бактерията ешерихия коли. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft