Задушете лука и чесъна в зехтина до омекване и ги извадете в голяма купа. Прибавете гъбите в тигана и пържете на силен огън, докато започнат да покафеняват. Прибавете гъбите в купата при лука и чесъна. След това добавете вътре и нарязания спанак и смесете с другите продукти. Подправете на вкус със сол, черен пипер и мащерка. Най-накрая разбъркайте вътре сиренето. Напънете волованите със сместа, така че да излиза извън формичката, и запечете на силна фурна, докато сиренето се разтопи.
Ако не разполагате с готови замразени воловани, може да ги приготвите: от бутер тесто изрежете 12 големи кръга, а в средата на 6 от тях изрежете по-малки кръгове и ги отстранете внимателно. Поставете кръговете с дупка върху останалите, като ги слепите с разбит белтък. Изпечете на силна фурна до златисто и докато волованите бухнат.
Воловани с гъби, спанак и Грюер
4 Март 2013
9661
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари