Вратни пържоли с праз и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Вратни пържоли с праз и гъби
Вратни пържоли с праз и гъби
admin
Добавена от: admin
122922
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600-700 гр свински вратни пържоли
250 гр гъби
2-3 стръка праз
3 супени лъжици зехтин
30-40 гр масло
по желание - 50 гр топено сирене
на вкус - сол, черен пипер, мащерка, соев сос
 

Пържолите се начукват от предната вечер и се овкусяват с малко сол, черен пипер, мащерка и соев сос. Съдът се запечатва с фолио или се захлупва с капак и месото се оставя в хладилник за цяла нощ. На другия ден се изважда, маринатата се попива леко с домакинска хартия и пържолите се нареждат на дъното на йенски съд, предварително залято със зехтина. Отгоре се поръсват няразаните гъби и праз, а отгоре се слага още един ред от месото. Ястието се пече в загрята на 180-200 градуса фурна за 40-45 минути, докато добре се зачерви и стане готово отвътре. По желание малко преди да се извади от фурната, месото може да се поръси с нарязано на филийки топено сирене и да се допече така до зачервяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft