Вреден е захаросаният мед? Той би могъл да стане канцерогенен при следното условие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Вреден е захаросаният мед? Той би могъл да стане канцерогенен при следното условие:
40971
Снимков материал: pixabay.com
Вреден е захаросаният мед? Той би могъл да стане канцерогенен при следното условие:

Често се случва буркан с мед да бъде захаросан. Клиентите отказват да го купят, даже и да е от частен производител на пазара, тъй като приемат, че е лош.

Каква е истината?

Захаросан мед е изцяло нормално състояние на полезния естествен продукт.

Когато медът се захароса , това показва, че той наистина е качествен.

От e-zdravey.com пишат, че скоростта, с която домашният мед се захаросва зависи от неговия вид, метод на събиране и на съхранение.

Акациев, манов и липов мед трудно кристализират или по принцип кристализират бавно.

Мед от рапица , от слънчоглед, билков или плодов мед кристализира – захаросва се още през първите дни до седмици след като е бил центруфугиран.

Кристалите в захаросания мед могат да бъдат по-дребни или по-едри.

Когато съотношението в меда на фруктоза към глюкоза е високо, кристализацията протича доста по-бавно.

Кристализацията протича при температура от 13 до 15 градуса.

Ускорители на кристализацията се явяват още наличието нацветен прашец,кристали глюкоза, въздушни мехурчета, други примеси.

Понеже тази информация не е известна на много потребители, а когато производителят обяснява, ние си мислим, че ни лъже, за да си продаде стоката, производителите започнат да разтапят меда като го варят на водна баня.

Това сваряване е вредно, защото се получаватрансформация на захарите и ако температурата е била висока, от полезен медът би могъл да стане канцерогенен.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft