Време е за сочно свинско в "кожух"-Не помня да съм го правила по-лесно!
3 Януари 2017
9085
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Не се притеснявайте, че месото ще сухо. Благодарение на "кожуха" ще се предотврати загубата на сок, и месото ще се окаже много сочно.
Как да се готви гърди
СЪСТАВКИ
1,5 кг свинско месо от врат, или котлети
1,5 кг свинска кожа с малко месо по нея
1 глава чесън
50 грама билки (копър, магданоз, босилек)
4 ч. л.
сол
4 ч. л. смлян черен пипер
4 ч. л. смлян черен пипер
ПОДГОТОВКА
Ако сте купили месото с костите, внимателно ги отделете. След това почистете кожата с нож.
- Ситно накълцайте подправките и чесъна.
- Направете няколко разреза на месото. На кожата също направете разрез на кръст.
- Сложете сол и черен пипер от всички страни на кожата и месото. Сложете подправките върху кожата.
- Положете месото върху кожата и увийте колкото е възможно повече. Полученото руло се врзва с помощта на конец за готвене. Оставете го за 24 часа в хладилника.
- Сложете във фурната и печете на 160 градуса за около 4 часа. Периодично поливайте месото с топла вода.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари