Вретено от пухкаво тесто с разтопен кашкавал - мекичко като душица даже и след два дни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вретено от пухкаво тесто с разтопен кашкавал - мекичко като душица даже и след два дни!
Вретено от пухкаво тесто с разтопен кашкавал - мекичко като душица даже и след два дни!
21018
Вретено от пухкаво тесто с разтопен кашкавал - мекичко като душица даже и след два дни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за тези мекички кифлички Вретено е на нашата читателка Веселка Кузманова. Усуканото тесто, поръсено със сусам, е неустоимо вкусно, а най-хубавото е, че кифличките остават меки до два-три дни, сякаш току-що сте ги приготвили!

Опитайте тези Сукани кифлички със сусам и ще останете очаровани:

кифлички-вретено

Кифлички Вретено

Продукти:

180 мл кисело мляко

100 мл прясно мляко

50 г разтопено масло

1 яйце

1 белтък

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

1 суха мая

600 г брашно

Още:

масло за намазване на корите

кашкавал/сирене, кетчуп, шунка гъби, риган...

за плънката

жълтък за намазване

сусам за поръсване

Приготвяне:

В по-дълбок съд се слага брашното, добавя се хладкото прясно мляко и киселото мляко със стайна температура, захарта и маята, яйцето и белтъка, както и разтопеното и охладено масло.

Замесете хубаво меко и гладко тесто, покрийте го и оставете да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто премесете малко, след което го разделете на четири части.

От всяка част разточете с точилка правоъгълна кора. Покрийте цялата повърхност на кората с размекнато масло и настърган кашкавал. Разточете още една такава кора, намажете я само с масло и след това с намазаната страна покрийте първата кора с кашкавала.

Нарежете кората на ленти, наредете две ленти една върху друга и ги усучете. По същия начин процедирайте и с другите две кори, но този път можете да сложите като плънка: кетчуп, шунка, гъби и риган.

Подредете навитите кифлички в застлана с хартия тава, оставете да почиват малко, намажете ги с жълтък и ги поръсете със сусам, след което ги изпечете в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

кифлички-вретено

сукани кифлички

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft