Връткана пица: Най-голямата вкусотия, която съм яла напоследък! Направете я веднъж и децата ще я искат всеки ден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Връткана пица: Най-голямата вкусотия, която съм яла напоследък! Направете я веднъж и децата ще я искат всеки ден:
Връткана пица: Най-голямата вкусотия, която съм яла напоследък! Направете я веднъж и децата ще я...
18230
Връткана пица: Най-голямата вкусотия, която съм яла напоследък! Направете я веднъж и децата ще я искат всеки ден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурни сме, че и вие обожавате пица. Затова днес решихме да ви представим една необичайна, но много апетитна рецепта за Връткана пица или по-скоро за соленки с вкус на пица , които сме сигурни, че буквално ще ви завладеят с визия и вкус.

Чудесни са за закуска, пикник, почерпка в училище или на работа, или просто за похапване пред телевизора. Ето всичко необходимо за приготвянето на тази вкусна Завъртяна пица :

връткана пица

Връткана пица

Продукти: 

  • 200 мл топло прясно мляко (1 чаша)
  • 200 мл топла вода (1 чаша)
  • 100 мл зехтин (1/2 чаша)
  • 1 яйце
  • 1 пакетче суха мая (10 гр)
  • 20 гр. захар (1 супена лъжица)
  • 670 г брашно
  • 1 чаена лъжичка сол (8 г)

За плънката: 

  • 60 г доматено пюре (1 пълна супена лъжица)
  • 200 г сирене (чедър)
  • магданоз
  • 40 г разтопено масло (1 супена лъжица)
  • 1 яйце (жълтък) за намазване отгоре

Приготвяне: 

В по-дълбока купа се смесват хладко мляко и хладка вода (не гореща, а хладка), след което се добавят олио със стайна температура, 1 яйце (на стайна температура), захар и мая, след което се разбърква с лъжица или шпатула.

съставки тесто

Когато съставките се разтворят и смесят, добавете брашното (постепенно или наведнъж) и солта. Разбъркайте с лъжица/шпатула, докато брашното поеме цялата течност и се оформи тесто.

тесто за пица

След това омесете на ръка. Месете тестото за няколко минути, докато получите гладко и нелепнещо тесто, което се отделя от стените на купата. Покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса за около 40 минути, докато удвои обема си.

втасало тесто

Втасалото тесто се премесва малко, колкото да се оформи "питка", след което се разделя на две половини. Оформете две топки, след което с точилка разточете две кори с правоъгълна форма.

кора от тесто

Корите трябва да са еднакви, защото ще се редят една върху друга. Намажете едната кора с доматено пюре.

кора с домати и сирене

След това отгоре се поръсва настърган кашкавал (сирене чедър или друго сирене по избор) и се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз, босилек, риган или каквото обичате. Когато сте готови с плънката, внимателно поставете другата кора отгоре и внимателно затворете краищата, за да запечатате горната и долната кора.

пица сандвич

Нарежете ленти с ширина 1,5-2 см, след това прережете наполовина. Намажете отгоре с разтопено масло.

пица пръчици

След това вземете две слепени ленти, притиснете ги в средата с тънка дървена пръчица и като хванете двата противоположни края, започнете едновременно да удължавате двойната лента, като я усуквате все едно изцеждате кърпа.

усукани пица соленки

Подредете навитите лентички в тава, застлана с хартия. Оставете ги да втасат малко, след което ги намажете с разбит жълтък.

връткани пица соленки

 Печете ги в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

пица соленки

пица спирали

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft