Връткан тутманик със сирене - дъхав, мекичък и красив като от корица на списание! Лесно е:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Връткан тутманик със сирене - дъхав, мекичък и красив като от корица на списание! Лесно е:
Връткан тутманик със сирене - дъхав, мекичък и красив като от корица на списание! Лесно е:
22645
Източник: gotvach.bg
Връткан тутманик със сирене - дъхав, мекичък и красив като от корица на списание! Лесно е:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има нещо толкова любимо за закуска като тестените изделия , а достойно място сред тях заема любимият на всички тутманик . Ако досега сте се страхували да го приготвите, защото ви се е струвало голяма сложнотия, днес имаме за вас перфектната рецепта за връткан тутманик със сирене .

Под нашето вещо ръководство за нула време ще си имате на трапезата дъхав домашен тутманик , достоен за корицата на кулинарно списание. Ето и лесната рецепта за домашен тутманик със сирене :

Връткан тутманик със сирене

Продукти:

прясно мляко - 300 мл

кисело мляко - 3 с.л.

яйца - 2 бр.

прясна мая - 10 г

сол - 1 ч.л.

захар - 1 с.л.

олио - 2 с.л.

брашно - 800 - 850 г

сирене - 300 г

краве масло - 80 г

олио - 50 мл

Приготвяне:

Разтворете маята в 100 мл от топлото прясто мляко, като добавите вътре захарта и малко брашно, за да се получи кашичка. Оставете да шупне за 15-тина минути.

Пресейте брашното и оформете в средата му кладенче. В него изсипете шупналата мая, яйцата без единия жълтък, солта, 2 с.л. олио и останалото мляко. Замесете меко тесто, като постепенно вземате от брашното.

Оставете тестото да втасва на топло място, докато удвои обема си.

Смесете разтопеното масло с 50 мл олио. Разбъркайте до хомогенност.

Разделете втасалото тесто на четири части. Едната част разточете на кръг с размер 30 см. Намажете я с мазнината и я поръсете с част от натрошеното сирене.

Разточете следващата част от тестото и поставете кората първата. Следва намазване и поръсване със сирене. Така се процедира и с останалите части тесто, като последната кора не се маже с мазнина.

Нарежете купчината кори на ивици, които се усукват.

Първата усукана ивица се навива на охлювче. Поставя се в средата на тава с размер 28-30 см. Покрай нея се нареждат останалите усукани ленти. Оставете връткания тутманик да втаса повторно. Намажете го с отделения жълтък, разреден с капки олио и прясно мляко.

Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути. Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft