Всеки ден карам мама да ми я прави като се върне от работа, толкова е вкусна, че забравихме за хляба в нашето семейство

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всеки ден карам мама да ми я прави като се върне от работа, толкова е вкусна, че забравихме за хляба в нашето семейство
Всеки ден карам мама да ми я прави като се върне от работа, толкова е вкусна, че забравихме за...
2310486
Всеки ден карам мама да ми я прави като се върне от работа, толкова е вкусна, че забравихме за хляба в нашето семейство
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Често на работещите и ангажирани домакини ни се налага да приготвим нещо бързо, но вкусно, за да зарадваме нашите семейства като една къпана питка

Питката се нарича къпана, защото трябва да я изкъпем за кратко във вода.

Рецептата е любопитна, но е лесна за изпълнение. Заслужава си да я изпробвате.

Топла питка с краве масло, сирене и шарена сол – фантазия.

 

Необходими продукти: 


2 бр.

яйца – разделяте белтъците от жълтъците

500 гр.  брашно


pitka

200 мл прясно мляко + 2 с.л. за маята

1 ч.л. захар

10 гр. суха мая – 1 пакетче

1 с.л. олио

сол на вкус

краве масло – за намазване на тавичката, ако не използвате хартия за печене

тензух

 

Забележка:

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура, особено млякото и яйцата.

 

Приготвяне:

Включете фурната на слабо да загрява.

Сложете маята в съдинка с 1 с.л. захар и 2 с.л. прясно мляко.

Разбъркайте и оставете да се надигне.

През това време сложете пресятото брашно в подходящ съд. Направете кладенче и сипете разбърканите белтъци, но не разбити на сняг.

Прибавете прясното мляко, олиото и солта.

Накрая сложете и маята.

Замесете меко тесто. Свийте го на топка и го сложете в тензуха.

Сложете тестото с тензуха в съд с леко хладка вода.

Ще видите как в началото тестото на вашата къпана питка ще падне на дъното. Но след като постои няколко минутки, ще изплува, защото е втасало.

Когато тестото на вашата къпана питка изплува на повърхността, извадете го.

 

Сложете го в намазаната тавичка или покрита с хартия за печене.

Разстелете го, надупчете го с вилица и го намажете с двата разбити жълтъка.

Сложете вашата къпана питка да се пече при 180 градуса. Най-добре е ако вашата фурна има вентилатор.

Печете между 30 и 40 минути.

Когато къпаната питка се изпече, наръсете я с малко водичка и я покрийте с кърпа или с фолио да омекне.

 

На видеото вижте как се приготвя и вкусна  домашна баница.

Да ви е сладко!

 

 
 
 
 

 

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft