Искате ли да си оближете пръстите? Е, за целта ви трябват основно брашно, вода и сол!
Не вярвате, че е толкова лесно? Тогава си пригответе тези фантастично меки рулца с течен шоколад .
Ако имате някои от изброените продукти у дома, не се колебайте да изпечете този деликатес.
Една изключителна рецепта за меки шоколадови рулца от YouTube.
Рулца с течен шоколад
Имаме нужда от:
- 2,5 чаши вода (500 ml)
- 1 чаена лъжичка сол (8 г)
- 1 чаена лъжичка гранулирана захар (8 g)
- 1 ч. л.
По желание за плънката:
- Рецептата използва 400 гр. Нутела, но можете да изберете и друга плънка по ваш вкус
За потапяне:
- 100 г краве масло
- 1 чаша растително масло (200 ml)
За намазване:
- 1 жълтък
Приготвяне:
Налейте вода в купата.
Добавете захарта, маята, солта и разбъркайте.
След това добавете брашно и разбъркайте.
Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете.
Прехвърлете тестото върху набрашнена маса и омесете с ръце.
Ще го разделим на 15 равни части.
Оформете изрязаните части на тестото на топка.
Смесете разтопено масло и олио в стъклен съд за печене.
Оформете малка баничка от топката тесто, направете 5 вдлъбнатини на повърхността с пръст и я поставете в маслото във формата (вижте видеото).
Покрийте формата с фолио и оставете да действа 20 минути.
След като изтече времето, изваждаме тестото на масата и го разтегляме с ръце на по-голям правоъгълник.
С помощта на сладкарски пош нанесете Нутела по ръба и навийте на тънко руло.
Рулцата се нареждат върху тава, застлана с хартия за печене и с пръсти се подравняват краищата.
Намажете отгоре с жълтък.
Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете 25-30 минути при температура 200°C.
След изпичане се оставят да изстинат преди поднасяне.
Желаем ви добър апетит!
Видео урок: