От нищо - нещо! Хърватски банички с шоколад - рецепта на над 100 години (ВИДЕО):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От нищо - нещо! Хърватски банички с шоколад - рецепта на над 100 години (ВИДЕО):
От нищо - нещо! Хърватски банички с шоколад - рецепта на над 100 години (ВИДЕО):
6447
От нищо - нещо! Хърватски банички с шоколад - рецепта на над 100 години (ВИДЕО):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искате ли да си оближете пръстите? Е, за целта ви трябват основно брашно, вода и сол!

Не вярвате, че е толкова лесно? Тогава си пригответе тези фантастично меки рулца с течен шоколад .

Ако имате някои от изброените продукти у дома, не се колебайте да изпечете този деликатес.

Една изключителна рецепта за меки шоколадови рулца от YouTube.

Рулца с течен шоколад

Имаме нужда от:

  • 2,5 чаши вода (500 ml)
  • 1 чаена лъжичка сол (8 г)
  • 1 чаена лъжичка гранулирана захар (8 g)
  • 1 ч. л.
суха мая (4 г)
  • 6 чаши обикновено брашно (720 г)
  • По желание за плънката:

    • Рецептата използва 400 гр. Нутела, но можете да изберете и друга плънка по ваш вкус

    За потапяне:

    • 100 г краве масло
    • 1 чаша растително масло (200 ml)

    За намазване:

    • 1 жълтък

    Приготвяне:

    Налейте вода в купата.

    Добавете захарта, маята, солта и разбъркайте.

    След това добавете брашно и разбъркайте.

    Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете.

    Прехвърлете тестото върху набрашнена маса и омесете с ръце.

    Ще го разделим на 15 равни части.

    Оформете изрязаните части на тестото на топка.

    Смесете разтопено масло и олио в стъклен съд за печене.

    Оформете малка баничка от топката тесто, направете 5 вдлъбнатини на повърхността с пръст и я поставете в маслото във формата (вижте видеото).

    Покрийте формата с фолио и оставете да действа 20 минути.

    След като изтече времето, изваждаме тестото на масата и го разтегляме с ръце на по-голям правоъгълник.

    С помощта на сладкарски пош нанесете Нутела по ръба и навийте на тънко руло.

    Рулцата се нареждат върху тава, застлана с хартия за печене и с пръсти се подравняват краищата.

    Намажете отгоре с жълтък.

    Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете 25-30 минути при температура 200°C.

    След изпичане се оставят да изстинат преди поднасяне.

    рулца с течен шоколад

    Желаем ви добър апетит!

    Видео урок:

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft