Всеки път карам мама да ми я прави като ходя да я видя на гости. Това е любимият ми десерт, никога не остава и парченце (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всеки път карам мама да ми я прави като ходя да я видя на гости. Това е любимият ми десерт, никога не остава и парченце (видео)
Всеки път карам мама да ми я прави като ходя да я видя на гости. Това е любимият ми десерт,...
165709
Всеки път карам мама да ми я прави като ходя да я видя на гости. Това е любимият ми десерт, никога не остава и парченце (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Интернет е пълен с рецепти за бързи десерти , които не отнемат много време и труд и не се печат.  Ето една рецепта за бърза торта, която ще ви хареса

 

съставки:

  • 800 грама бисквити
  • 100 грама орехи
  • 200 грама захар
  • 60 грама какао
  • 240 мл вода
  • 150 грама масло
  • Лъжичка екстракт от ванилия
  • 120 мл сметана
  • 120 грама млечен или шоколад за готвене

 

Приготвяне:

Всички бисквити се чупят и се поставят в голяма купа. Запържете орехите около 5 минути без мазнина в тигана, от време на време се разбъркват и след това ги поставете в бисквитите.

В купа смесете захарта и какаото, така че добавяйте вода при непрекъснато разбъркване. Когато се получи еднородна смес добавете маслото и поставете на котлона, за да се разтопи и да се съедини с останалите съставки. Ще трябва да го подържите около 7-8 минути на средна температура.

Охладете 10 - 15 минути и добавете екстракт от ванилия. Разбъркайте добре и изсипете сместа върху счупените бисквити с ядки.

Разбъркайте добре, за да може крема навсякъде да се разположи и поставете в тава или в дълбок съд, за да оформите десерта.

 

Това можете да направите с лъжица или шпатула, така че когато моделирате, покрийте съда с тортата и оставете да престои в хладилник за около половин час до един час.

Преди да извадите тортата от хладилника, поставете малко сметаната да проври, така че в нея добавете шоколада.

Оставете да престои една минута и започнете да бъркате, докато добре не се съедини.

Поставете сместа на тортата.

Намажете я добре с нея както е показано на видеото и оставете да се охлади в хладилник поне 3-4 часа преди сервирането. Десертът е готов.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft