Можете да познаете, че вашите катми са готови за обръщане, след като се появят дупчици върху тестото отгоре
Ако вече се чудите какво да забъркате за закуска на любимите ви хора за наближаващия уикенд, то предложението за хасковски катми вероятно ще ви се стори полезно.
За да си направите бързите и вкусни хасковски катми се нуждаете от следните продукти:
60 гр. масло
1 жълтък
200 гр.
200 мл. вода
5 гр. мая
Щипка сол
След като вече сте си набавили всички продукти за приготвянето на хасковски катми остава да ги направите. Целта е да получите тесто, което да е малко по-гъсто от палачинковото. Замесете всички продукти и ако е необходимо добавете още малко брашно или вода. Оставете тестото да втаса, докато удвои или утрои обема си.
Когато тестото е готово, можете да действате. Изсипвайте по един черпак от него върху нагорещен тефлонов тиган или сач и ги изпечете и от двете страни. Не забравяйте да подмазвате с масло тигана преди всяка катма.
Можете да познаете, че вашите катми са готови за обръщане, когато се появят дупчици върху тестото отгоре. Готовите катми можете да намажете с допълнително масло. Поднасят се топли със сладко, сирене или друга гарнитура по ваш избор, пише gotvach.bg.