Всеки път, когато правя кюфтета, им слагам по кубче лед. Звучи смахнато, но после обирам овациите...
17 Септември 2016
415109
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съгласете се, кюфтетата от магазина са доста подозрителен продукт. По външния им вид е трудно да се определи какво има вътре и кога са правени. Затова много домакини предпочитат да си мелят месо и да го овкусяват и оформят сами. Има няколко правила за готвене на ястия от кайма, благодарение на които те могат да се получат невероятно вкусни.
Тайните на вкуснийе ястия от мляно месо
- Най-лесният трик да се запази сочността на кюфтетата е да се използват ледени кубчета. Когато ги пържите или печете на скара, поставете в кюфтето малко парче лед - то ще ви помогне месото да остане сочно и вкусно. Някои готвачи поставят бучка масло върху плънката за мекота.
Но в този случай кюфтетата ще се получат малко по-мазни. Въпреки, че и този метод е много добър.
Искате да се насладите на сочни шницели? В готовата говежда кайма добавете ситно натрошен лед, бързо омесете, оформете шницелите и веднага пуснете в тигана. На мястото, където ледът се разтопи, ще се появят празнини. Поради този факт шницелите ще бухнат и ще останат сочни.
Колко малко трябва, за да станат кюфтенцата божествени! Непременно опитайте!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари