Всеки път става истинска фантазия, а се прави за секунди. Нареждам бишкотите и слагам кремчето и после цял ден му се наслаждавам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всеки път става истинска фантазия, а се прави за секунди. Нареждам бишкотите и слагам кремчето и после цял ден му се наслаждавам
Всеки път става истинска фантазия, а се прави за секунди. Нареждам бишкотите и слагам кремчето и...
607970
Всеки път става истинска фантазия, а се прави за секунди. Нареждам бишкотите и слагам кремчето и после цял ден му се наслаждавам
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш е истинска фантазия за сетивата, а фактът, че се приготвя бързо и лесно, без риск от грешки, удоволствието се увеличава

Снимките и рецептата ни изпрати Надя Станчева. Тя каза, че това е любимият сладкиш на нейното семейство, който приготвя целогодишно.

 

Необходими продукти:

бишкоти „Савоярди“ – твърдите италиански бишкоти

100 гр.

захар

150 гр. „Маскарпоне“

200 гр. краве масло

2 ванилии

3 с.л. ром, бренди, уиски, коняк, ракия

3 с.л. нес кафе

150 мл вода

4 с.л. какао

 

Приготвяне:

Първо пригответе крема. Разбийте захарта с кравето масло и „Маскарпоне“. Сложете двете ванилии. Вземете правоъгълна тавичка и сложете найлоново фолио, с което после ще увиете целия сладкиш.

Разтворете в съд 3 с.л. нес кафе с топла вода, но не гореща. Добавете 3 с.л. алкохол. Всеки един бишкот трябва да го топнете в този разтвор и след това да го поставите в тавичката. Не го дръжте дълго в разтвора, за да не се размаже.

Ориентирайте се по снимката.

Подредете по този начин бишкотите за вашия сладкиш върху найлоново фолио

Ако тавичката ви е по-голяма, ще сложите повече бишкоти и вероятно разтвореното кафе няма да ви бъде достатъчно – ще се наложи да разполагате с повече.

Когато подредите бишкотите, в средата изсипете готовия крем.

Загладете го с шпатула и свийте добре вашия сладиш с найлоновото фолио.

Сложете в хладилника за 3 – 4 часа, докато кремът се стегне.

Когато кремът стане твърд, извадете готовия сладкиш с подходящо плато, обърнат с крема надолу и с бишкотите от дъното нагоре.

Наръсете обилно с какао.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft