Сигурно и на вас постоянно ви се случва - когато правите баница, все остават по 1-2 неизползвани кори. А какво правите с тях? Хвърляте ли ги? Днес ще ви кажа какво правя аз: Когато се съберат достатъчно, правя от тях чудно вкусна дробена баница .
Дробена баница
Продукти:
500 гр.кори за баница
300 гр.сирене
4 яйца
200 мл газирана вода
200 мл кисело мляко
50 мл олио
2 супени лъжици царевично брашно
1 бакпулвер
За поръсване:
1 супена лъжица сусам
1 к.л. шарена сол
Приготвяне:
Предварително натрошете корите в купа - става лесно, особено с по-старичките. Яйцата разбийте с миксер на гъста, пухкава маса и добавете киселото мляко, газираната вода, олиото, брашното и бакпулвера. Накрая натрошете вътре сиренето. Объркайте сместа и прибавете в нея предварително надробените кори, разбъркайте и изсипете всичко в добре намазана тавичка с диаметър 30 см.
По желание поръсете баницата със сусам и шарена сол, може само да подредите отгоре ѝ парченца масло. Печете на 200 градуса около 15 минути, след това намалете на 180 градуса и допечете за още половин час, докато баницата добие златист цвят.
След като извадите от фурната, обърнете тавата с главата надолу върху 3 чаши/купички и оставете добре да се охлади.