16 Септември 2022
22593
Снимков материал: pixabay.com
За да го приготвите ще ви трябват една купа, една бъркалка, лъжица и форма с диаметър 24 см. Замесването на тестото ще ви отнеме не повече от пет минути, останалото ще свърши фурната! Резултатът е много ароматна, пореста и сладка торта с млечна нотка на вкус. Това може да се разреже и намаже с крем, за да стане елегантна торта . Ако имате квадратна форма, нарежете тортата на кубчета, потопете всяко в шоколадов фондан , а след това в кокосови стърготини.
Как се прави ванилов пай
Съставки:
- захар 190 г
- яйце 2 бр.
- мляко 240 мл
- слънчогледово олио 200 мл
- лимон 1 бр.
- екстракт от ванилия 1 ч.ч
- пшенично брашно 460 г
- бакпулвер 20 г
- масло 20 г
- пудра захар 20 г
Приготвяне:
- Разбийте яйцата със захарта, изсипете млякото и слънчогледовото масло, разбъркайте добре.
- Смесете брашното с бакпулвера, пресейте. В яйчено-млечната смес добавете екстракт от ванилия (може да се замени с 5 г ванилин) и сока на един лимон. След това на части добавете брашното и разбъркайте добре.
- Смажете формата с масло. Изсипете тестото и изпратете тортата да се пече на 180 градуса за 35 минути. Изстиналият блат се поръсва с пудра захар.
- Може би всяка домакиня има своя основна рецепта за пай без мая . Споделих моята, помня пропорциите й наизуст и доста често пека такава вкусотия. Понякога добавям карамелизирани ябълки или сливи. Получава се един вид буйна млечна шарлота . Обърнете внимание и вие!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари