1 Април 2023
10753
Снимков материал: pixabay.com
Приготвянето на козунак е трудоемка работа, но усилията си заслужават. Ето кои са указанията, за да станат пухкави и на конци
- Брашното трябва да бъде задължително пресято.
- Всички продукти трябва да са топли - яйцата на стайна температура, млякото леко затоплено
- Използвайте смес от животинска и растителна мазнина.
Сложете половината мазнина в началото и след това при месенето добавяйте.
Козуначеното тесто обича да му е топло – месете на температура 35–40 градуса C. Всички продукти трябва да са предварително затоплени.
Ако видите, че козунакът започва да прегаря, покрийте го с алуминиево фолио или хартия. Това е единственият повод, по който може да отворите фурната по време на печенето.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари