Продукти
за 20 парчета
150 г. бекон
6 яйца
1/2 ч.ч.
1 ч.ч. пресято брашно
1 с.л. риган
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Сипваме 1 ч.ч. вода в тенджера и добавяме маргарина и 1 щипка сол. Щом започне да ври, прибавяме брашното и разбъркваме енергично, докато сместа започне да се отделя от дъното и стените на съда.
Сваляме от огъня.
Разбиваме 4 яйца, слагаме ги в сместа и отново разбъркваме. Слагаме сместа за еклери в кухненска фуния и върху оризова хартия правим няколко форми с дължина около 7 см. Печем ги 15-20 мин. във фурна, загрята на 200º, след което намаляваме температурата и ги оставяме да стегнат 20 мин.
Щом изстинат, ги нарязваме наполовина по дължина. Сваряваме останалите яйца и заедно с бекона ги нарязваме на ситно.
Прибавяме към тях черния пипер, ригана и сол на вкус.
С получената смес пълним готовите еклери