Всички го имаме в кухнята, а никой не знае, че е най- мощният антибиотик

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Всички го имаме в кухнята, а никой не знае, че е най- мощният антибиотик
28104
Снимков материал: pixabay.com
Всички го имаме в кухнята, а никой не знае, че е най- мощният антибиотик

Лукът е богат на етерични масла и ароматни лекарствени вещества, които унищожават вредните бактерии в устата и червата. Зеленият лук има специално място на масата, тъй като той е съществена част от любимата зелена салата, пише gotvach.bg.

Той е изключително богат на минерали, най-вече калий, фосфор и калций, които защитават сърдечния мускул и костите и на витамин Б комплекс.

Също така съдържа glucoquinine, растителен хормон, който понижава кръвната захар, така че е особено полезен и за диабетиците.

Лукът е чудесна добавка към храната на хора, които искат да намалят тегло си и да прочистят организма си от токсините, които са натрупани от тежката зимна храна.

Той е богат на етерични масла и лекарствени ароматни вещества. Вярно е, че те предизвикат неприятен дъх след хранене, но те са естествени антибиотици и унищожават вредните бактерии в устата и червата.

Сокът от лук се използва срещу различни кожни инфекции и когато се смеси с една супена лъжица мед е ефективно средство за защита срещу дихателни проблеми. Въпреки това, лекарите предупреждават, че тази храна е "силна" за хора с чувствителна лигавица на стомаха.

Не се препоръчва на тези, които страдат от гастрит, тъй като стимулира секрецията на стомашен сок. Негативното действие да се намали, ако лукът е нарязан вертикално и след това се натопи в студена вода за няколко минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft