Всички го отглеждаме в дома си! Знаете ли, че лекува високо кръвно и болно сърце

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Всички го отглеждаме в дома си! Знаете ли, че лекува високо кръвно и болно сърце
100536
Снимков материал: pixabay.com
Всички го отглеждаме в дома си! Знаете ли, че лекува високо кръвно и болно сърце

Така както здравецът е характерно растение за всеки български дом, наред с мушкато, рози и петунии, така и ароматното индрише е наша запазена марка.

Индришето е красиво, изключително ароматно и много полезно.

Когато приготвяте у дома компоти от сини сливи или вишни, слагайте по 1 листенце индрише, което дава изключителен аромат.

Ако правите мармалад или конфитюр от сини сливи, сладко от вишни или череши,  пак сложете индрише.

Има няколко направления, в които ароматното индрише е изключително полезно.

Домашното индрише е една изключителна билка.

Индришето ободрява и заздравява имунната система.

Това се постига като дишате аромата на растението индрише направо от саксията, като откъснете 1 листо и го стриете с ръка, за да се отдели неговото етерично масло или като сдъвчете 1 листо.

Индришето повдига тонуса на уморен човек, но и на хора, които са боледували, дори и от по-сериозни заболявания, както и при пролетна умора.


Правите следната полезна смес:
 

Откъснете 20 пресни листа индрише и ги счуквате в хаванчето.

Настържете кората на 3 лимона и изцедете сока им. Добавете 500 грама мед и счуканите ядки на 30 ореха.

Объркайте добре и прибавете счуканите листа индрише.

Всяка сутрин 30 минути преди хранене яжте по 1 с.л.

Ако се възстановявате след заболяване, яжте по 1 с.л.

3 пъти дневно.


Индришето лекува високото кръвно и болното сърце.
 

Не е необходимо да правите някакви отвари или други чайове, за да регулирате високото кръвно или болното сърце. Просто късате от саксията 2-3 листа индрише и ги изяждате на гладно. Не приемате храна 30 минути, за да може индришето да подейства.


Индришето успокоява силната кашлица.
 

Този път вече трябва да направите една отвара от 2 с.л. босилек, 3 листа индрише, три ореха, които са счукани, но не са почистени от черупките. Тези съставки варите в 500 мл вода и оставяте да врат 5 минути след завиране.

Тази доза отвара се пие в рамките на 1 ден. Трябва да я разпределите на 4 равни дози.

Ако не ви хареса на вкус, добавете малко мед.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft