Всички го правим с варените яйца, за да се белят лесно, но има още по-хитър трик:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Всички го правим с варените яйца, за да се белят лесно, но има още по-хитър трик:
9801
Снимков материал: pixabay.com
Всички го правим с варените яйца, за да се белят лесно, но има още по-хитър трик:

Предстои Великден и отсега започваме да се оглеждаме за всякакви трикчета в Интернет, свързани с варенето на яйца . Днес ще ви помогнем в един тънък момент - беленето.

Ужасно неприятно е, когато белиш варено яйце , а целият белтък се смъква заедно с черупката. За да го избегнат, много дами прибягват до изпитания трик - потапят яйцата в ледена вода веднага след варенето.

Но се оказва, че този метод не действа винаги и задължително. Според майсторите готвачи трябва да потопите свареното яйце във вряла, а не в студена вода. Звучи странно, но наистина работи. Въпреки това, трябва да сте внимателни, защото при различни температури, яйцата могат просто да се счупят.

яйца в гореща вода

Ето още няколко тайни:

* Колкото по-свежо е яйцето, толкова по-трудно е да се отлепи черупката.
* Готовите яйца трябва да се поставят в ледено студена вода за най-малко 15 минути, след което да се почистват под студена течаща вода.
* За да сте сигурни, че яйцата 100% няма да се счупят, опитайте да ги приготвите по двойки.

яйца белене

Заключение: Митът за студената вода работи, но само ако всички други правила са спазени.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft