Всички забравиха за баничките и мекичките за закуска след тази вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички забравиха за баничките и мекичките за закуска след тази вкусотия
Всички забравиха за баничките и мекичките за закуска след тази вкусотия
13829
Всички забравиха за баничките и мекичките за закуска след тази вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки поне веднъж в живота си трябва да опита истински грузински хачапури . Това е невероятна комбинация от нежно тесто с вискозно сирене и пълнеж от яйца. 

Моята рецепта е различна от традиционната. Тестото е с извара и е по-ронливо и леко. Формата на качапури е същата, само че не добавям сурови яйца към пълнежа. Но сместа от сирене, извара и пресен копър прави печивото специално за лятото. Опитайте моята версия и ще се влюбите

 

Съставки

захар 1 супена лъжица

яйце 2 бр.

Масло 180 g

Пшенично брашно 350 g

Извара 320 g

кашкавал 230 g

Сметана 4 супени лъжици

копър 1 връзка

 

подготовка

Омесете 250 г извара, добавете към нея омекотено масло, 1 яйце и брашно. Омесете еластично тесто.


Настържете кашкавала на едро ренде или натрошете с нож. Добавете извара, яйцето и ситно нарязания копър. Смесете добре. 


Разделете тестото на 4 равни части. Разточете всяко в кръгъл слой с диаметър около 28 см.


Навийте двете противоположни страни на руло, като не достигате до центъра. Защипете другите две страни, така че да направите лодка. 


Сложете хартия за печене и прехвърлете лодките върху нея. Напълнете тестените изделия с пълнежа и печете 25-30 минути на 200 градуса

Не чакайте питките да изстинат, а нападайте смело. Те, както класическите, трябва да се ядат горещи, докато кашкавала се стича

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft