Всички мислеха, че им поднасям пържоли... Когато ги опитаха, обаче - истински фурор! Изядоха се...
1 Август 2016
40750
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Изглеждат и имат вкус на истински пържоли. Но всъщност са панирани...
гъби! Не ви се вярва? Тогава непременно опитайте! Всички ще останат изумени!
Продукти:
400 гр. гъби кладници
2 яйца
4 с.л. прясно мляко
50 гр. твърдо сирене или кашкавал
2 с.л. олио
галета на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Измийте по-големи кладници. Леко ги начукайте - много внимателно, след което поръсете със сол и черен пипер.
- Приготовете панировката. Разбийте яйцата с млякото. Добавете настърганото на ситно сирене/кашкавал. По желание може да добавите още едно яйце.
- Оваляйте гъбите в яйчената смес, след това - в галета. Изпържете ги по 5–6 минут от всяка страна до златисто.
- За да премахнете излишната мазнина, отцедете гъбените пържоли върху хартиени салфетки. Сервирайте вкусното ястие с ориз и китайско зеле. Ще се насладите на тази комбинация!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари