Рошави кюфтета - мислиш си, че е скъпо месо, а то какво било! Хрупкаво, сочно, вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рошави кюфтета - мислиш си, че е скъпо месо, а то какво било! Хрупкаво, сочно, вкусно:
Рошави кюфтета - мислиш си, че е скъпо месо, а то какво било! Хрупкаво, сочно, вкусно:
4958
Рошави кюфтета - мислиш си, че е скъпо месо, а то какво било! Хрупкаво, сочно, вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвих карфиола така, че всички го помислиха за скъпо месо! Дори съпругът ми, който многократно е отказвал да яде пържени зеленчуци, сега обича това ястие и ме моли да продължа да го правя.

Ще ви трябват само няколко основни съставки. Ще приготвите това вкусно предястие за няколко минути, по-вкусно е от месото. Отвън са златисти и хрупкави, а отвътре имат сочен вкус. Съчетава се с хубав сос като тартар. Ето какво ще ви трябва за невероятните Кюфтета от карфиол :

Сочни кюфтета от карфиол

Продукти:

1,3 кг карфиол

150 г галета

1 скилидка чесън

100 г брашно

3 яйца

5 супени лъжици зехтин

1 чаена лъжичка италиански подправки или на вкус

1 чаена лъжичка сух магданоз

50 г пармезан

Приготвяне: 

Нарежете карфиола на по-малки розички и отстранете зелените части. Сложете ги в тенджера с малко сол и ги залейте с вода. Сложете да се готви на котлона 5 минути след завиране на водата.

карфиол във вода

Междувременно направете сместа за печене: добавете ситно нарязан чесън или счукан чесън към галетата. Добавете зехтина, овкусете със подправки на вкус, сол, черен пипер, добавете сушения магданоз и настъргания пармезан.

чесън с галета

галета със зехтин

Объркайте хубаво съставките. На друго място разбийте трите яйца, а на трето сложете брашното. Прецедете сварения карфиол от водата и го оставете да изстине малко и да изсъхне. Потопете първо розичките в брашно, след това в яйцето и накрая в специалната смес за печене.

паниране карфиол

карфиол в галета

Подредете готовия карфиол в тава с хартия за печене и печете на 180 градуса за 15 минути. 

карфиол в тавичка

Ако искате да приготвите вкусен сос за сервиране на тези печени кюфтета от карфиол , ще ви трябва следното: половин връзка магданоз, нарязан на ситно и добавете към него 200 г заквасена сметана.

кюфтета от карфиол със сос

Овкусете с черен пипер, посолете, добавете сок от половин лимон и залейте със 100 г кисело мляко. Смесете съставките и сосът е готов. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft