Всички питат откъде съм го купила. Работата е там, че не го купувам - правя го сама в най-обикновена бутилка! Страшно мезе!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички питат откъде съм го купила. Работата е там, че не го купувам - правя го сама в най-обикновена бутилка! Страшно мезе!
Всички питат откъде съм го купила. Работата е там, че не го купувам - правя го сама в...
3017776
Всички питат откъде съм го купила. Работата е там, че не го купувам - правя го сама в най-обикновена бутилка! Страшно мезе!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързаме да споделим с вас рецептата за вкусно студено мезе от пилешко. Идеално е за празничното меню, като мезенце или нарязано върху филийка! Такова нещо не се купува от магазина!

пилешко роле в бутилка

Пилешко роле в бутилка

СЪСТАВКИ:

обелени орехи
  • 30 гр. желатин 
  • 2 скилидки чесън
  • сол , подправки на вкус
  • ПРИГОТВЯНЕ:

    1. Нарязаното на филийки пилешко месо поставете в тиган или тенджера с дебели стени. Не добавяйте олио, покрийте с капак и оставете пилето на слаб огън да къкри в собствен сос. Леко посолете и и добавете черен пипер на вкус. След това охладете - отнема 35-45 минути.
      пилешко роле
    2. Разтворете желатина в топла вода според указанията на опаковката.
      пилешко роле в шише
    3. След като пилето изстине, получения бульон налейте в отделна купа. Отделете охладеното месо от костите, ако има такива, и нарежете.
    4. Разбъркайте разтворения желатин в бульона. Запечете леко ядките в сух тиган и ги наситнете.
    5. Добавете към месото ядките и минатия през преса чесън, коригирайте вкуса като добавите сол и подправки, налейте бульона с желатина. Оставете сместа да изстине.
      руло в бутилка
    6. Вземете чиста пластмасова бутилка, отрежете гърлото и я напълнете плътно с охладената смес. Поставете бутилката в хладилника за няколко часа (до пълното втвърдяване на ролето). Когато ролето е готово, извадете го, като леко стиснете бутилката.
      роле от пилешко

    Може да коригирате още вкуса с добавяне на пържен лук, моркови и консервирана царевица или грах, както и да смените пилешкото с говеждо или свинско месо (в този случай ще трябва да сложите повече). 

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft