Всички питат откъде съм го купила. Работата е там, че не го купувам - правя го сама в...
16 Септември 2016
3017776
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Бързаме да споделим с вас рецептата за вкусно студено мезе от пилешко. Идеално е за празничното меню, като мезенце или нарязано върху филийка! Такова нещо не се купува от магазина!
Пилешко роле в бутилка
СЪСТАВКИ:
- 1,3 - 1,5 кг пилешко месо ( филе , бутчета )
- 100 гр.
обелени орехи
30 гр. желатин
2 скилидки чесън
сол , подправки на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарязаното на филийки пилешко месо поставете в тиган или тенджера с дебели стени. Не добавяйте олио, покрийте с капак и оставете пилето на слаб огън да къкри в собствен сос. Леко посолете и и добавете черен пипер на вкус. След това охладете - отнема 35-45 минути.
- Разтворете желатина в топла вода според указанията на опаковката.
- След като пилето изстине, получения бульон налейте в отделна купа. Отделете охладеното месо от костите, ако има такива, и нарежете.
- Разбъркайте разтворения желатин в бульона. Запечете леко ядките в сух тиган и ги наситнете.
- Добавете към месото ядките и минатия през преса чесън, коригирайте вкуса като добавите сол и подправки, налейте бульона с желатина. Оставете сместа да изстине.
- Вземете чиста пластмасова бутилка, отрежете гърлото и я напълнете плътно с охладената смес. Поставете бутилката в хладилника за няколко часа (до пълното втвърдяване на ролето). Когато ролето е готово, извадете го, като леко стиснете бутилката.
Може да коригирате още вкуса с добавяне на пържен лук, моркови и консервирана царевица или грах, както и да смените пилешкото с говеждо или свинско месо (в този случай ще трябва да сложите повече).
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари