Всички правим една и съща грешка: Единственият правилен начин, по който трябва да бъде размразено пилешкото месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Всички правим една и съща грешка: Единственият правилен начин, по който трябва да бъде размразено пилешкото месо
23034
Снимков материал: pixabay.com
Всички правим една и съща грешка: Единственият правилен начин, по който трябва да бъде размразено пилешкото месо

Най-добре и най-здравословно е да приготвяте прясно пиле, но ако ежедневните задължения не позволяват, трябва поне правилно да замразявате и размразявате месото.

 

Пилето много бързо замръзва, но се нуждае от дълго време, за да се размрази.

В случай, че бързате, никога не размразявайте във вряща вода, а използвайте микровълнова.

Ако имате малко повече време, замразено месо е най-добре да размразявате в обикновен хладилник. При това трябва да имате предвид, че месото трябва да престои в него поне 24 часа.

Трети начин за размразяване е в студена вода, като водата трябва да се сменя на 30ти минути.

Размразяването на стайна температура или в топла вода е строго забранено, защото месото губи качествата си. По този начин рискувате да се заразите с вредни бактерии, които се развиват при по-високи температури, особено през лятото.

Също така, когато замразявате месото, водете сметка да замразявате малки количества и порции, защото веднъж размръзеното месо, не бива отново да поставяте във фризера.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft