Във Facebook открихме тази фантастична и страхотна рецепта за свинско на фурна . Пържолките по Виенски са не само сочни, но и безкрайно вкусни! А сосчето, в което се пекат, е направо изумително - можеш само него да си топиш с хляб и няма да ти омръзне. Горещо препоръчваме тази рецепта на всички!
Пържоли по Виенски
Продукти:
Свински врат (1,2 кг)
Сол (1 чаена лъжичка)
Черен пипер
Червен пипер (1 чаена лъжичка)
1-2 супени лъжици олио
3-4 супени лъжици доматен сос
4-5 големи скилидки чесън
Приготвяне:
Измийте парчето месо, оставете го да се отцеди, след което леко подсушете с хартиени кърпи.
Нарежете месото на филийки с дебелина около 3 см. Не е нужно да начуквате месото, но го натрийте хубаво с подправките.
Поръсете месото от двете страни със сол и черен пипер. Също така добавете сладкия червен пипер и сол по ваш вкус, но не много.
По желание можете да добавите други подправки или щипка лют пипер.
Натрийте месото с олиото, в което сте пресовали 1 скилидка чесън, и оставете врата да се маринова поне 1 час.
След това поставете парчетата върху тавичка, покрита с хартия за печене.
В купа смесете останалата марината с малко вода и доматения сос, както и с останалия чесън, нарязан на филийки.
Покрийте с фолио и поставете във фурна на 200 градуса за 40 минути.
Ако е необходимо, добавете вода по време на готвенето.