Всички се наядоха още с предястието - на такава вкусотия не се прощава! Картофени бомбички с кашкавал и шунка - ядеш и въздишаш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички се наядоха още с предястието - на такава вкусотия не се прощава! Картофени бомбички с кашкавал и шунка - ядеш и въздишаш!
Всички се наядоха още с предястието - на такава вкусотия не се прощава! Картофени бомбички с...
9206
Източник: framar.bg
Всички се наядоха още с предястието - на такава вкусотия не се прощава! Картофени бомбички с кашкавал и шунка - ядеш и въздишаш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да опитате тези невероятни картофени бомбички , пълни с разтопен кашкавал и крехка шунка. Ще останете очаровани и вие, и близките ви, а най-вероятно е да не стигнете изобщо до основното, ако ги поднесете като предястие! Рецептата е лесна и може да я приготвите още тази вечер - със сигурност вече имате продуктите у дома си.

Ето как се правят вкусните картофени бомбички с шунка и кашкавал :

Картофени бомбички с кашкавал и шунка

Продукти:

200 грама картофи, сварени и пюрирани

100 грама брашно /или повече, в зависимост от консистенцията на картофеното пюре/

2 супени лъжици пармезан

2 чаени лъжички бакпулвер

сол и черен пипер на вкус

шунка

кашкавал

олио за пържене

картофени бомбички

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете картофеното пюре с брашното, пармезана и бакпулвера.

Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и замесете меко и еластично тесто. Добавете още брашно, ако е необходимо.

Разточете върху леко набрашнена повърхност и изрежете 12 диска с дебелина около 5 милиметра. Или повече, в зависимост от големината на формичката или чашата.

Разпределете шунката и кашкавала върху половината от тях, а с останалите ги покрийте и притиснете ръбчетата, за да ги запечатате.

Загрейте олио в голям тиган и изпържете картофените бомбички до златист цвят от двете страни.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Поднесете ги топли и им се насладете.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft